Prvi kolesarski vzpon za Pokal metliške črnine

Pri Kolesarskem društvu Metlika so uresničili svojo dolgoletno željo o organizaciji kolesarskega vzpona. Tako se je to nedeljo odvijal 1. kolesarski vzpon Metlika-Krašnji vrh za Pokal Metliške črnine.  123 kolesarjev iz Slovenije in Hrvaške je štartalo bo ob 11. uri na Trgu svobode v Metliki. Od starta preko Partizanskega trga – Na požeg – Vinogradniške ceste – Svržakov do odcepa za Slamno vas (2 km), je kolona kolesarjev vozila po cestno-prometnih predpisih v zaprti vožnji za spremljevalnim in sodniškim vozilom. Po odcepu za Slamno vas je bil leteči start na 7,7 km dolgi progi do vasi Radovica in naprej do vasi Krašnji vrh z višinsko razliko 290 m. Med vzponom je veljala cestna zapora na celotni progi, izvedeno pa je bilo tudi merjenje časa. Vzpon je bil namenjen bolje
pripravljenim rekreativnim kolesarjem, starejšim od 14. leta. Udeležil se ga je tudi kolesarski as Jani Brajkovič, ki pa ni tekmoval, temveč mu je vzpon predstavljal le lažji trening.

Cilj je bil na Krašnjem vrhu pri cerkvi, samo dogajanje pa pri koči Planinskega društva Metlika, kjer je bilo poskrbljeno za pijačo in jedačo. V skupni razvrstitvi je bil najboljši s časom 16.06 min Miran Cvet iz KD Hrastnik, drugi je bil Gregor Sikošek iz kluba TEAM JB Center in tretji Uroš Brinc iz  KK Tempo. Med kolesarkami so se najbolje odrezale  Vida Ceglar (Koala Ivančna Gorica) s časom 23.54 min, druga je bila Maja Štangelj iz ekipe Bam.Bi, tretja pa Marta Ivanovič iz RC TeamSimon. Zbrane je pozdravila metliška županja in poslanka Renata Brunskole, Izvedli pa so tudi žrebanje bogatih praktičnih nagrad.

Prvih pet po kategorijah je prejelo pokale ter medalje,absolutni zmagovalec in zmagovalka pa sta prejela pokal Metliške črnine.

Tekst
in foto: Rudi Vlašič (www.lokalno.si)

 

Zapisano v: Bela krajina, Grajska klet, Mediji o nas, Metliška črnina, Slovenija, Vino. Značke: , , , , , , , , , , , , . Zaznamuj z direktno povezavo.

Komentiranje izključeno.